Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Mai 2014 | 12:29
Sărbătoare dublă pentru conaţionalii noştri din Italia
Ziua Drapelului şi liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni a fost motiv de sărbătoare şi pentru moldovenii din Italia, care au marcat evenimentul printr-un concert de zile mari.
Solicitați de trm.md, organizatorii evenimentului, asociația ”Baștina”, ne-au comunicat că în cadrul manifestării conaționalii noștri au interpretat cântece patriotice, au recitat poezii și au ținut discursuri cu referire la momentele ce vor intra în filele istoriei țării noastre.

„Un pas important al Guvernului Republicii Moldova în politica externă este hotărârea de a intra în Uniunea Europeana. Primele rezultate încep chiar de la 28 aprilie, ziua din care cetățenii republicii noastre vor putea circula fără vize în Uniunea Europeană. Liberalizarea regimului de vize este meritul eforturilor cetățenilor Republicii Moldova și a guvernării pro-europene, iar Vlad Filat și Iurie Leancă sunt principalii făuritori a acestei realizări. Republica Moldova are nevoie de pace, stabilitate și securitate pe care le poate oferi doar Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Marcinschi, președintele asociației „Baștina”.Conaționalii noștri s-au delectat cu muzică populară interpretată de artiștii Mariana Moldoveanu, Victoria Sajin, Alina Ciocanari, Beatrice și Dorel Toader, astfel toată sala s-a încins într-o horă mare.

La eveniment au luat parte și oaspeți din Bologna, Treviso, Mestre, Vicenza, Montebelluna, Monselice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam