Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Decembrie 2014 | 10:26
Sărbătoare dublă pentru moldovenii din Polonia
Cu ocazia ratificării de către Sejmul şi Senatul polonez a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, dar şi în ajunul sărbătorilor de iarnă, colectivul Ambasadei Moldovei la Varşovia a organizat o seară în compania diasporei moldoveneşti din Polonia.
Pe parcursul serii, moldoveanul Serghei Bolgaru, a alinat dorul conaționalilor cu un recital de colinde de Crăciun interpretate la nai.

„Vinul moldovenesc, sunetele naiului au creat o atmosferă specială de sărbătoare „ca acasă”. Conaționalii noștri au avut ocazia de-ași împărtăși amintirile, dar și reușitele din acest an”, menționează organizatorii pe pagina de facebook a Ambasadei.

În același mesaj se mai spune că acest eveniment „a fost o modalitate de consolidare a relaţiilor între membrii diasporei, pentru care dorul de casă, de Moldova, este unul cu totul deosebit”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam