Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Decembrie 2014 | 13:37
Sărbătoare organizată la Strasbourg pentru copiii moldovenilor din Franţa
Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova de pe lângă Consiliul Europei a organizat un matineu pentru copiii moldovenilor din Franţa, dedicat sărbătorilor de iarnă. La eveniment au participat conaţionalii noştri stabiliţi cu traiul în oraşul Strasbourg şi cetăţeni din alte state.
Potrivit Reprezentanţei Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, programul matineului a inclus tradiționala întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița. De asemenea, colectivul misiunii s-a implicat în organizarea concursurilor pentru copii.

La eveniment nu au lipsit nici colindătorii, studenți din Republica Moldova și România, care au adus în dar tradiționalele colinde.

Pe parcursul matineului, a avut loc și o acțiune de caritate cu scopul colectării donațiilor  pentru copiii din Moldova, suferinzi de fibroză chistică, proiect inițiat la Strasbourg de Olesea Savca.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam