Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2016 | 12:31
Sărbătoarea Mărţişorului – marcată în capitala Azerbaidjanului
Ambasada Republicii Moldova la Baku, membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan, precum şi reprezentanţi ai altor ambasade acreditate la Baku au participat la tradiţionala sărbătoare Mărţişor.
Participanţii la eveniment au vorbit despre istoria şi dezvoltarea tradiţiei Mărţişorului şi despre celebrarea în Republica Moldova a acestei sărbători, în special, prin organizarea deja de 50 de ani în perioada 1-10 martie a fiecărui an a Festivalului Internaţional „Mărţişor” la care participă colective artistice din mai multe ţări.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre cultura, arta, literatura şi muzica noastră, relaţiile existente şi perspectivele de dezvoltare a legăturilor culturale dintre Republica Moldova şi Republica Azerbaidjan.

Sala în care s-a produs evenimentul a fost decorată cu prosoape şi alte atribute naţionale moldoveneşti, participanţilor fiindu-le prinse în piept mărţişoare, iar evenimentul desfăşurându-se pe fonul diferitor genuri de muzică naţională a celor mai vestiţi compozitori. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost servite bucate tradiţionale, fiind organizată şi o degustare de vinuri şi divinuri moldoveneşti.

Celebrarea Mărţişorului din acest an a oferit posibilitatea consolidării relaţiilor cu membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan şi discutării unor noi proiecte de colaborare în viitor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam