Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2014 | 10:35
Sărbătoarea primăverii celebrată la Budapesta
Ambasada Republicii Moldova la Budapesta şi Asociaţia diasporei moldovenilor din Ungaria au organizat recent tradiţionala serată cu ocazia sărbătoririi primăverii şi a "Mărţişorului".
Serata a fost deschisă cu cântece şi poezii, expoziţie de picturi şi mărţişoare confecţionate de copii din familiile membrilor diasporei.

În contextul anului 2014 consacrat marelui poet naţional, Dumitru Matcovschi, programul cultural a inclus un recital de poezie şi audierea cântecelor artiştilor moldoveni cântate pe versurile poetului.

La evenimentul care a avut şi scopul de a promova valorile culturale naţionale au participat membrii diasporei moldoveneşti din Ungaria, printre care şi studenţii moldoveni care îşi fac studiile în această ţară.

Serata s-a încheiat cu o recepţie cu bucate naţionale şi vinuri moldoveneşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam