Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2015 | 16:46
Sărbătorile de iarnă, marcate de moldovenii din Franţa
Moldovenii din oraşul francez Strasbourg sunt invitaţi astăzi, 13 ianuarie, la o manifestare culturalӑ dedicatӑ sӑrbӑtorilor de iarnӑ.
„Împreunӑ vom primi urӑtorii, semӑnӑtorii, vom asculta cântece de iarnӑ interpretate de conaționalii noṣtri ṣi de renumitul ghitarist francez Paul Fernique. Vӑ poftim la aceasta seratӑ să veniți cu glume, cu urӑturi și cântece de iarnă, veniți cu prietenii sӑ ne veselim împreună”, este îndemnul Asociației „Neo-Dacii” din Franța.

Evenimentul va avea loc la ora 18:00 la adresa: Strasbourg, 13a, rue du Hohwald 67000.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam