Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Ianuarie 2015 | 12:08
Sărbătorile de iarnă – motiv de întrunire pentru moldovenii din Canada
Ambasada Republicii Moldova în Canada a adunat la sediul său, într-o atmosferă festivă, familiile de moldoveni din capitala canadiană şi din localităţile învecinate, evenimentul fiind organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Ambasadorul Republicii Moldova, Ala Beleavschi, a deschis serata cu un mesaj de felicitare pentru conaționali. Oficialul a mulțumit comunității pentru implicare în buna realizare a activităților de promovare a imaginii țării, desfășurate de Ambasadă în anul care se încheie. Totodată, a fost făcut un bilanț al principalelor reușite ale Republicii Moldova, înregistrate în anul 2014, atât în relațiile bilaterale cu țara gazdă cât și în relațiile cu UE. În acest context au fost menționate beneficiile semnării Acordului de Asociere RM - UE și ale abolirii regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

O atmosferă deosebită i-a fost imprimată seratei de evoluția unui colectiv de copii de la „Académie Educative de Montréal”, conducător artistic - Alina Nichita. Micii artiști, purtând straie tradiționale moldovenești, au oferit un bogat recital de cântece și colinde de Crăciun.

Serata a fost continuată cu un program de concursuri de colinde și costume pentru toți copiii, precum și un concurs de dansuri. Moș Crăciun le-a adus participanților cadouri, a cântat și a dansat în horă alături de oaspeții Ambasadei.

Evenimentul a fost încheiat cu o recepție în cadrul căreia au fost servite bucate tradiționale și vinuri moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam