Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Decembrie 2016 | 19:33
Sărbătorile de iarnă reuşesc să unească moldovenii din întreaga lume
Sărbătorile de iarnă reuşesc să unească moldovenii din întreaga lume. Spiritul de Crăciun şi Anului Nou i-a determinat pe cetăţenii moldoveni din Spania să organizeze un adevărat spectacol în care au reînviat cele mai frumoase tradiţii de iarnă. Evenimentul a avut şi un scop caritabil, de a ajuta o familie social vulnerabilă din Republica Moldova. Organizatorii au reuşit să adune bani pentru o familie din raionul Criuleni, relatează Mesager.
Îndemnul de a sărbători ajunul de Crăciun şi Anul Nou, aşa cum o făceau cândva la baştină, a adunat zeci de familii de moldoveni stabiliţi cu traiul la Madrid. Chiar dacă se află de ani buni departe de casă, ei au venit îmbrăcaţi în costume naţionale, iar copiii lor au învăţat urături şi colinde.
 
Surpriza cea mare a fost atunci când în scenă şi-a făcut apariţia Moş Crăciun, însoţit de Alba ca Zăpada. La Madrid sunt trei mii de moldoveni.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam