Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2016 | 15:29
Sărbătorile de primăvară - motiv de reuniune a cetăţenilor moldoveni din Bulgaria
Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, colaboratorii Ambasadei Moldovei în Bulgaria s-au întâlnit cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti care sunt, în mare parte, studenţi în instituţiile de învăţământ superior din capitala bulgară şi membri ai asociaţiei „Plai natal – Роден край”.
Inaugurând discuţia, ambasadorul Ştefan Gorda a vorbit despre activitatea Ambasadei în legătură cu implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. De asemenea, diplomatul a lansat o serie de idei menite să sporească contribuţia diasporei la vizibilitatea şi imaginea ţării noastre în Bulgaria.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Sofia, părțile au convenit ca asemenea întâlniri să aibă loc sistematic, cu ocazia datelor însemnate pentru Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam