Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Septembrie 2014 | 16:17
Sărbătorile evreieşti, motiv de întrunire pentru moldovenii stabiliţi în Israel
Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a fost gazda unei acţiuni de promovare a relaţiilor interumane cu participarea diasporei şi originarilor israelieni din ţara noastră. Manifestarea s-a înscris în contextul sărbătorilor de toamnă din Israel, în special Rosha Hashana 5775, informează Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel.
Evenimentul a prilejuit efectuarea unei treceri în revistă a stadiului actual al relațiilor de cooperare dintre Misiune și originari, acţiunile planificate pentru viitor, precum şi adresarea de mulțumire a ambasadorului Anatol Vangheli pentru sprijinul acordat în promovarea valorilor culturale şi tradiţiilor moldovenești în Statul Israel. De asemenea, participanţii au fost informaţi cu privire la aspectele cooperării bilaterale dintre Israel și Republica Moldova, în special decizia unilaterală a Guvernului Statului Israel cu privire la anularea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, liberalizarea transportului aerian, etc.

La manifestarea ce a avut loc la 26 septembrie a participat președintele de onoare al Federației uniunilor scriitorilor din Israel, Efraim Bauch, pictorul cu renume Vladimir Bulba, directorul Asociației originarilor din Republica Moldova „Izvoraș”, Arkady Brover, directorii subdiviziunilor regionale ai asociației menționate din oraşele Ashkelon, Rehovot şi Or Akiva. Printre invitaţi s-au numărat şi prietenii Ambasadei viceprimarul orașului Migdal Ha-emek, Sergei Oklander, jurnalista Galina Malamant, reprezentantul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Victoria Pasecinic.

În cadrul acţiunii, oaspeții au oferit Ambasadei trei tablouri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam