Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2014 | 10:02
Sărbătorile naţionale celebrate la Strasbourg
Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat sâmbătă, 27 septembrie, o recepţie informală dedicată sărbătorilor naţionale - Ziua Independenţei şi Limba Noastră cea Română, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti stabiliţi cu traiul în capitala regiunii franceze Alsacia.
Membrii diasporei au fost salutați de ambasadorul Tatiana Pârvu, care i-a felicitat cu ocazia sărbătorilor naționale ale Republicii Moldova, mulțumindu-le pentru onorarea invitației. Cu titlu special, Reprezentantul Permanent a ținut să reconfirme atașamentul Republicii Moldova pentru opțiunea europeană și însemnătatea menținerii vectorului pro-european în anii care vin. De asemenea, a îndemnat comunitatea să se încadreze și pe viitor în acțiunile cu tentă culturală întreprinse de misiunea diplomatică și să participe activ la alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul curent.

Participanții la eveniment au remarcat importanța desfășurării evenimentelor, menite să consolideze legăturile între membrii comunității, recepția organizată de Reprezentanță fiind încă o ocazie excelentă de a discuta subiecte de actualitate și de interes comun.

Evenimentul a avut loc la natură, în parcul de lângă Palatul Europei, la care au fost prezenți circa 30 de conaționali de vârste și îndeletniciri diferite. Reprezentanța a oferit invitaților ocazia de a degusta bucate și vin moldovenesc, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam