Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Septembrie 2014 | 10:38
Sărbătorile naţionale moldoveneşti, marcate şi la Baku
Peste 160 de invitaţi au participat la o recepţie oficială dedicată celebrării aniversări a 23 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova la Baku.
Programul recepţiei a inclus intonarea Imnurilor de stat ale Republicii Moldova şi Azerbaidjanului, recital susținut de formaţia de jazz „Life party band” din Baku, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti.

În cadrul alocuţiunii rostite, ambasadorul Igor Bodiu a relatat despre etapele istorice de constituire ale statului independent Republica Moldova, a menţionat prioritatea cursului politic de integrare europeană a ţării noastre, a subliniat importanţa relaţiilor de prietenie şi colaborare cu Republica Azerbaidjan.

La eveniment a participat, Salim Muslimov, ministrul azer al Muncii şi Protecţiei Sociale a Populaţiei, reprezentanţi ai Administraţiei Preşedintelui azer, deputaţi ai Parlamentului azer şi alţi oficiali din ţara de reşedinţă, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Baku, conducerea Ministerului Afacerilor Externe, membri ai diasporei moldoveneşti, conducerea Asociaţiei „Relaţiile culturale azero - moldoveneşti”, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai mediilor academice.

Pe parcursul festivităţii, colaboratorii Ambasadei au întreţinut un dialog activ cu oaspeţii. De asemenea, invitaţii au vizionat filmul documentar „Moldova – o nouă destinaţie turistică”, au ridicat toasturi solemne în cinstea Republicii Moldova şi a ţării gazdă, precum şi au omagiat prietenia tradiţională moldo-azeră.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam