Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Septembrie 2014 | 11:03
Sărbătorile naţionale ale Moldovei celebrate la Tallinn
Ambasada Republicii Moldova la Tallinn în colaborare cu comunitatea moldovenilor din Estonia au organizat un eveniment de celebrare a Zilei Independenţei Republicii Moldova şi Sărbătorii „Limba Noastră cea Română”.
Această festivitate a adunat la sediul Ambasadei mai mulţi membri ai comunităţii de moldoveni, dar şi o delegaţie din ţara noastră condusă de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia.

În cuvântul de salut, ambasadorul Victor Guzun a adresat un mesaj de felicitare celor prezenţi la eveniment, îndemnându-i la păstrarea şi promovarea în continuare a tradiţiei şi valorilor naţionale ale Republicii Moldova.

Sărbătoarea a continuat cu un scurt program cultural moderat de Tatiana Orutar, preşedintele Asociaţiei culturale a moldovenilor din Estonia „Luceafărul”. Membrii comunităţii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale moldoveneşti, au recitat poezii şi au interpretat cântece dedicate sărbătorilor naţionale ale Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam