Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Septembrie 2017 | 14:09
Sărbătorile naţionale, marcate în Elveţia prin cântec şi voie bună
Sărbătorile naţionale sunt marcate departe de casă prin cântec şi voie bună. Ambasada Republicii Moldova în Elveţia a marcat la Geneva Ziua Independenţei şi Ziua Limbii Române. Cu bucate tradiţionale alese şi interpreţi renumiţi, conaţionalii noştri au sărbătorit, de asemenea, un sfert de secol de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Elveţia, relatează Moldova 1.
Evenimentul cu triplă semnificație jubiliară a adunat peste 350 de participanți, printre care ambasadori, funcționari internaționali, reprezentanți ai corpului diplomatic, dar şi zeci de moldoveni stabiliţi în Elveţia. Sărbătoarea s-a desfășurat în spirit național, cu bucate tradiționale şi vinuri moldovenești, în incinta Organizației Internaționale a Proprietății Intelectuale - o agenție specializată a ONU.  Atmosfera a fost încinsă de către băieţii de la SunStroke Project, dar şi de dansatorii Ansamblului Popular „Joc”.

Partenerii principali ai evenimentului au fost Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală din Republica Moldova, Ministerul Culturii, Educației și Cercetării, precum și Camera de Comerț moldo-elevețiană din Geneva.

„Semnificația zilelor de 27 și 31 august ne determină să sărbătorim împreună trecutul și să privim cu optimism și speranță în viitorul prosper al țării și în viitorul cert și luminos al copiilor noștri. Energia pozitivă a comunități noastre în Elveția ne determină să ne asumăm anumite responsabilități, noi forțe pentru acțiuni și proiecte concrete, promovând împreună, mereu demni și consecvenți, cultura și patrimoniul național”, a menţionat Tudor Ulianovschi, ambasadorul Republicii Moldova în Elveţia.

Membrii comunității de moldoveni aflați pe teritoriul Elveției, care au participat la festivitate, au rămas satisfăcuți de atmosfera de sărbătoare, iar unii dintre ei au fost menţionaţi cu diplome de merit de către Ambasada Republicii Moldova la Geneva pentru prestația prolifică și spiritul de inițiativă manifestat pe parcursul anului. Elvețieni și reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Geneva au apreciat înalt bucatele pregătite cu multă măiestrie și au degustat vinuri autohtone.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam