Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Ianuarie 2018 | 16:20
Şase cetăţeni moldoveni au rămas blocaţi în Belarus după ce li s-a defectat automobilul
Şase cetăţeni ai Republicii Moldova, ce se întorceau acasă din Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, au rămas blocaţi pe un traseu din Republica Belarus, după ce microbuzul cu care se deplasau s-a defectat, notează site-ul belta.by.
Moldovenii au fost ajutați de un echipaj al poliție de patrulare din Belarus, care i-au transportat până la granița cu Ucraina.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de miercuri, în regiunea Gomel, din Republica Belarus.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam