Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 August 2018 | 11:22
Şase cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa în urma unui accident produs în Rusia (FOTO/VIDEO)
Opt persoane şi-au pierdut viaţa, şase dintre care sunt cetăţeni moldoveni, în urma unui grav accident rutier, produs în această dimineaţă, în apropiere de regiunea Kaluga, Federaţia Rusă, pe traseul M3 spre Ucraina, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care face referire la Ministerul pentru Situaţii Excepţionale al Federaţiei Ruse.
Tragedia a avut loc în jurul orei 07:40 dimineaţa. În accident au fost implicate patru unităţi de transport. Din informațiile preliminare se ştie că microbuzul cu 14 pasageri la bord venea de la Chişinău şi se îndrepta spre Moscova. Automobilul care a lovit frontal microbuzul plin cu moldoveni s-a ciocnit iniţial cu o altă mașină care circula pe aceeași direcție, din care cauză a ieșit pe contrasens. După ce s-a răsturnat, maxi-taxi-ul a fost lovit şi de un camion care venea din spate şi care nu a putut evita impactul, relatează Moldova 1.  

În urma impactului, opt persoane au decedat, șase dintre victime fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Alte opt persoane, cetățeni ai țării noastre, sunt internate la spital cu diverse traumatisme.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis un comunicat prin care informează că Ambasada Republicii Moldova la Moscova colaborează cu serviciile specializate ruse pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului, identificării victimelor şi acordării suportului necesar familiilor celor decedați şi răniți.

„Informaţia parvenită ne-a confirmat decesul a şase cetăţeni moldoveni, dar și faptul că opt persoane s-au ales cu diferite traumatisme şi au fost spitalizate. Funcţionarii consulari s-au deplasat la locul accidentului. Continuă monitorizarea permanentă de către ambasadă şi minister a situaţiei”, a declarat purtătorul de cuvând al MAEIE, Alexandru Roitman, citat de Moldova 1.

Ambasada Republicii Moldova la Moscova poate fi contactată la Linia de urgenţă: +7 929 964 9079.
 
 


 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam