Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2016 | 11:17
Şase moldoveni au fost depistaţi că munceau ilegal în România
Şase moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, care munceau ilegal în judeţul Vrancea, România, au fost depistaţi de către poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea, scrie Agerpres.
Moldovenii au intrat legal pe teritoriul României, cu pașapoarte biometrice, document ce le permite o ședere pe teritoriul țării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de ședere, fără a avea drept de muncă.

Pentru cetățenii moldoveni, angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau de detașare, încălcând astfel prevederile privind încadrarea și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Inspectoratul General pentru Imigrări din România, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea muncii ilegale a străinilor, atrăgând atenția cetățenilor străini și angajatorilor, să acorde interes reglementării legale a angajării pe teritoriul României.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam