Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Iunie 2014 | 10:07
Scriitori de pe ambele maluri ale Prutului, reuniţi într-un festival de literatură
Scriitori din România şi Republica Moldova îşi dau întâlnire în cadrul Festivalului de Literatură „Bucureşti - Chişinău - Orheiul Vechi”, ce-şi desfăşoară lucrările în perioada 19-21 iunie la Chişinău.
Festivalul cuprinde mai multe acţiuni printre care colocviul „Două state - o singură literatură”, întâlniri ale scriitorilor participanţi cu studenţii şi profesorii Universităţii de Stat din Moldova şi cu studenţii şi profesorii  Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, prezentări de carte ale scriitorilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi un recital al poeţilor prezenți la Festival, la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Potrivit Institutului Cultural Român, cu această ocazie Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu, va susţine un recital de poezie românească, la Teatrul Naţional din Chişinău.

Pentru ultima zi a Festivalului este preconizată vizitarea complexului muzeal medieval Orheiul Vechi şi a atelierului pictorului Andrei Mudrea, precum şi continuarea recitalului poetic: „Pe stânci, la Butuceni” şi înmânarea Premiului „Pe stânci” pentru cel mai bun poem.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam