Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2015 | 15:30
Scriitori din Republica Moldova participă la un Festival de Poezie în România
Scriitori din Republica Moldova vor participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie şi Muzică de Cameră „Poezia e la Bistriţa” ce se va desfăşura în România în perioada 16-19 iulie.
Alături de scriitori moldoveni la eveniment sunt invitați și autori din Spania, Polonia, Ungaria, Belgia, Bosnia-Herțegovina și Norvegia.

În cadrul deschiderii festivalului va avea loc și un concert susținut de Noua Orchestră Transilvană și Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam