Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Ianuarie 2015 | 14:57
Se schimbă regulile de obţinere a patentei de muncă în Rusia
Începând cu 1 ianuarie 2015 este modificat mecanismul de perfectare a actelor necesare pentru a obţine patenta de activitate pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Potrivit Congresului Diasporilor Moldovenești de la Moscova, pentru majoritatea lucrătorilor migranți cel mai dificil este examenul privind nivelul de cunoaștere a limbii ruse, cunoașterea istoriei statului rus și a legislației în vigoare. Cei care vor promova examenul vor primi un certificat, care, fiind prezentat Serviciului Federal pentru Migrație, va facilita angajarea persoanelor fizice și juridice în câmpul muncii în baza patentei.

Congresului Diasporilor Moldovenești ajută cetățenii moldoveni în procesul de pregătire și susținere a testelor. Cei interesați se pot adresa la birourile Congresului, se spune într-un comunicat al acestei organizații. 
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam