Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2017 | 10:18
Seară dedicată Republicii Moldova la Muzeul Naţional al Hărţii şi Cărţilor Vechi din Bucureşti
Harta „Valahia, Moldova, Basarabia”, editată la Amsterdam, în anul 1769, de către moştenitorii faimosului cartograf, J.B. Homann, a fost prezentată în cadrul unui eveniment găzduit de Muzeul Naţional al Hărţii şi Cărţilor Vechi din Bucureşti, de către ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.
Mihai Gribincea a prezentat harta dintr-o perspectivă comparată din punct de vedere istoric și geopolitic, modificarea frontierelor Basarabiei pe parcursul secolelor XVI-XX. Diplomatul a menționat că harta este una dintre ultimele hărți empirice cu privire la Basarabia istorică.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai corpului diplomatic și ai instituțiilor de cultură, alături de pasionați ai colecțiilor de artă veche, istorie și muzică clasică.

În faţa publicului au evoluat artiștii Iolanta Eremie și Diana Ciudin, studente din Republica Moldova, care au interpretat lucrări de Bach, Eugene Ysaye, Bela Bartók, Ștefan Neaga, George Enescu.

În încheierea serii oaspeții au fost servite vinuri şi spumante produse în Republica Moldova.Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam