Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Februarie 2014 | 11:14
Seara (di)vinului moldovenesc la Rotterdam
Ideea promovării vinului moldovenesc printre consumatorii europeni, dar şi cei din ţara de origine, l-a inspirat pe un conaţional de-al nostru stabilit în Olanda să organizeze un eveniment, la Rotterdam. Petrecerea organizată de Alexandru Tofan a adunat peste 60 de consângeni în jurul mesei doldora de bucate naţionale şi vin moldovenesc.
„Fiecare dintre noi a adus, la eveniment, o sticlă cu vin sau divin moldovenesc, care îi este mai pe plac, sau din care nu a mai gustat niciodată. De asemenea, spațiul nostru geografic este faimos prin talentele sale artistice. Așadar, cei talentați în arta dansului și a cântecului au încins hore, au interpretat melodii și au cântat la chitară. Atmosfera a fost mai mult decât incendiară”, au declarat cei prezenți la eveniment într-un mesaj postat pe site-ul norocolanda.nl.

La eveniment, au fost prezenți și olandezi din Amsterdam, Haga, Arnhem, Maastricht care s-au arătat impresionați de invitatul-surpriză al serii - Cristi Aldea-Teodorovici.

„Seara (di)vinului moldovenesc a fost primul eveniment social la care am participat, dintre cele organizate de comunitatea noastră și am fost impresionată de organizare. Toată atmosfera și, în special, piesele interpretate de Cristi Aldea- Teodorovici, m-au făcut pentru moment să uit că sunt în Olanda. Cred că e ceva normal ca, atunci când ești departe de casă, să duci dorul la tot ce înseamnă „acasă”, dorul de a comunica în limba maternă, a bucatelor „ca la mama acasă”, a melodiilor cu care ai crescut și anume din acest motiv, întâlniri de genul Serii (di)vinului moldovenesc sunt foarte binevenite și sper să mai fie organizate”, a menționat Cristina Vangheli, stabilită la Amsterdam.

Și Irina Apostol, o moldoveancă stabilită la Bruxelles, a spus că petrecerea a fost plină de energie pozitivă, pentru că a îmbinat cultura, tradiția și buna dispoziție.„O ocazie frumoasă de a cunoaște nume noi și de a lega noi prietenii”, a adăugat ea.

Invitații serii au salutat ideea organizării evenimentului, care, potrivit lor, i-a făcut să se simtă mai aproape de casă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam