Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Mai 2014 | 15:28
Seara spectacolului basarabean la Iaşi
În cadrul campaniei „Adevărata Basarabie” demarată de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) mâine, 7 mai, la Iaşi, va fi organizată Seara spectacolului basarabean fiind pusă în scenă piesa „Cerere în căsătorie" de actorii Teatrului Satiricus „I.L.Caragiale" de la Chişinău.
Solicitați de trm.md, organizatorii proiectului ne-au comunicat că scopul acestui eveniment este de a promova cultura şi talentele basarabene în rândul ieşenilor.

Spectacolul „Cerere în căsătorie” are la bază două dintre piesele marelui dramaturg rus, Anton Cehov: „Ursul” şi „Cerere în căsătorie”. Regizorul Sandu Grecu a structurat această lucrare scenică într-o asemenea manieră încât cele două piese formează un tot întreg, converg spre aceeaşi idee artistică, se completează şi se îmbogăţesc reciproc.

Campania „Adevărata Basarabie” are loc pentru a cincea oară, proiect implementat de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi şi susţinut de către Consiliul Judeţean Iaşi.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam