Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iunie 2014 | 14:38
Semnarea Acordului de Asociere a Moldovei cu UE, eveniment marcat şi la Padova
Pentru a marca semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, reprezentanţii Asociaţiei „Baştina” au organizat un flashmob în piaţa Prato della Valle din oraşul Padova, Italia.
 „Acesta este un pas decisiv în politica externă a Republicii Moldova, pe care noi, reprezentanții Asociației „Baștina” îl susținem din tot sufletul. Republica Moldova are nevoie de securitate, stabilitate și prosperitate care pot fi asigurate doar prin apartenența la Uniunea Europeană. Într-un ceas bun și să ne ajute Dumnezeu!” a declarat pentru trm.md, președintele Asociației „Baștina” , Alexandru Marcinschi.

Mesaje de susținere privind semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, au fost evocate şi de alţi participanți la flashmob. În cadrul evenimentului, moldovenii din Italia au scandat sloganuri, fluturând drapelele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene şi au expus foi volante cu mesaj de susținere a cursului european al Republicii Moldova.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam