Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 14:16
Semnarea Acordului de Asociere celebrată la Vilnius de oficiali din mai multe ţări
Semnarea Acordurilor de Asociere între UE şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina a fost motiv de întrunire, în weekendul trecut, a reprezentanţilor celor trei ţări la Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei.
În cadrul ceremoniei, Ministrul de Externe lituanian, Linas Linkevičius, a menţionat că acum Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius şi-a atins scopul. Potrivit ministrului, Acordurile de Asociere ar trebui să ofere beneficii concrete și practice pentru țările Parteneriatului Estic și cele ale UE, cetățenilor şi comunităţilor oamenilor de afaceri din acest spaţiu. Un alt pas important pentru cele trei țări în procesul de integrare în UE este implementarea acordurilor de asociere cu UE.

„Cele trei state vor trebui să armonizeze legislația națională cu acquis-ul UE şi să pună în aplicare o serie de reforme politice, economice şi sociale” a subliniat Linas Linkevičius.

Cu această ocazie, preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite a transmis un mesaj de felicitare adresat popoarelor celor trei state semnatare.

Ulterior au luat cuvântul şefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei. Ambasadorul moldovean Igor Klipii şi-a exprimat recunoştinţa pentru susţinerea personală oferită ţării noastre de şeful diplomaţiei lituaniene şi de ambasadorii statelor comunitare şi a subliniat că evenimentul prezintă începutul unei noi etape istorice şi va contribui la integrarea plenară a Republicii Moldova în familia europeană.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Vilnius, asociația moldovenilor din Lituania „Dacia” a organizat cu această ocazie un flashmob în vecinătatea Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam