Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iulie 2014 | 13:17
Semnarea Acordului de Asociere marcat şi în statul Qatar
Semnarea Acordului de Asociere a fost motiv de sărbătoare şi în statul Qatar. Astfel, ambasada Republicii Moldova la Doha a găzduit cu această ocazie o conferinţă de presă comună cu misiunile diplomatice ale Ucrainei şi Georgiei. La eveniment au participat peste 20 de Ambasadori şi reprezentanţi ai misiunilor acreditate la Doha.
În debutul conferinţei, ambasadorul moldovean, Valeriu Tihonov, a remarcat importanţa evenimentului punctând aspiraţiile europene ale cetăţenilor Republicii Moldova şi convingerea pentru realizarea reformelor demarate în cadrul acestui proces de integrare geopolitică în comunitatea europeană, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

La rândul lor, ambasadorii Georgiei şi a Ucrainei au remarcat importanţa pasului realizat de conducerea statelor reprezentate, punând speranţa în asigurarea unei vieţi mai bune pentru cetăţenii lor, nu doar din perspectiva economică şi politică, dar şi în speranţa restabilirii integrităţii teritoriale a ţărilor şi combaterii separatismului.

Ambasadorul Greciei  a dat o înaltă apreciere eforturilor depuse de cele trei state, semnatare ale Acordurilor de Asociere. În acelaşi context, a fost reiterat faptul că semnarea Acordurilor de Asociere reprezintă un succes al Parteneriatului Estic, care a permis avansarea rapidă a Moldovei, Georgiei şi Ucrainei pe calea europeană, în eventualitatea unei perspective de aderare la UE.

Ambasadorul Italiei la Doha împreună cu urările de succese a atras atenţia asupra intenţiei Statului Italian de a oferi susţinerea necesară parcursului european pe timpul deţinerii Preşedinţiei UE de către ţara sa.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam