Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 16:33
Semnarea Acordului de Asociere marcată de oficiali moldoveni în capitala Chinei
Cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Ambasada Republicii Moldova la Beijing în cooperare cu Ambasadele Georgiei şi Ucrainei au organizat o recepţie pentru a celebra acest eveniment istoric, informează reprezentanţa diplomatică moldovenească în China.
În debutul recepţiei, ambasadorii Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, precum şi un reprezentant al Delegaţiei UE, au rostit discursuri la subiectul asocierii celor trei state la Uniunea Europeană.

Oaspeţii au fost serviţi cu vinuri moldoveneşti, georgiene şi spumante ucrainene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam