Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 15:55
Semnarea Acordului de Asociere RM-UE marcat la Ankara
Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia în colaborare cu ambasadele Georgiei şi Ucrainei, au marcat la Ankara semnarea Acordului de Asociere RM-UE.
În cadrul unei ceremonii oficiale, reprezentanții misiunilor diplomatice ale celor trei ţări au fost felicitaţi de şeful Delegaţiei UE la Ankara, Stefano Monservisi. Cuvinte de salut şi mulțumire pentru suportul acordat celor trei ţări în parcursul lor european au rostit ambasadorul Moldovei în Turcia, Igor Bolboceanu, ambasadorul Georgiei, Irakli Koplatadze şi ambasadorul Ucrainei, Sergiy Korsunsky.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, evenimentul a avut loc la sediul Ambasadei Georgiei în Turcia. Organizatorii i-au invitat pe ambasadorii statelor membre ale UE acreditaţi la Ankara, precum şi pe oficialii de rang înalt din Turcia. Ministerul  Afacerilor Externe turc a fost reprezentat de ambasadorul Ali Kemal Aydin, subsecretar de Stat, însărcinat pentru Europa de Est, Caucazul de Sud, Asia Centrală, Africa şi afaceri culturale.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam