Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iulie 2014 | 11:35
Semnarea Acordului de Asociere RM-UE, marcată la Atena
În Republica Elenă a fost organizată Adunarea Generală a Diasporei desfăşurată cu genericul „Moldova Asociată cu UE”. Oaspeţi de onoare ai evenimentului au fost vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici şi Ambasadorul Moldovei în Grecia, Valentin Ciumac, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Cu prilejul semnării Acordului de Asociere RM-UE, misiunea diplomatică a Republicii Moldova, a Ucrainei şi a Georgiei au organizat un briefing şi o recepţie la care au fost prezenţi reprezentanţii Comisiei Europene în Grecia, membri ai corpului diplomatic, prim-vicepreşedinte Parlamentului elen, Ioannis Tragakis şi viceministrul Afacerilor Externe, Kiriakos Gerontopoulos.

Acţiunea a fost organizată în comun cu Uniunea de Prietenie moldo-elenă “Alexandros Ipsilantis”, Asociaţia moldo-elenă „Orfeu” şi Comunitatea moldo-elenă „Tyras”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam