Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2014 | 09:41
Semnarea Acordurilor de Asociere cu UE, motiv de sărbătoare la Baku
Oportunităţile oferite de către Acordul de Asociere atât din perspectiva Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, cât şi din perspectiva Uniunii Europene, au fost subiectul unei recepţii desfăşurate la Baku.
La eveniment au luat parte peste o sută de persoane, printre care reprezentanţi ai conducerii politice a Republicii Azerbaidjan, şefii misiunilor diplomatice ai statelor-membre ale UE, acreditaţi la Baku, liderii societăţii civile azere, reprezentanţi ai mass media, precum şi reprezentanți ai membri diasporilor de la Baku.

Republica Moldova a fost reprezentată la manifestare de către Gheorghe Boţan, însărcinat cu Afaceri. Oficialul a ţinut un discurs intitulat „Maică Europa, fiica Moldova revine acasă”.

Oaspeţii serii au fost serviţi cu băuturi tradiţionale moldoveneşti şi georgiene, menţionează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam