Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 15:21
Semnarea Acordurilor de Asociere marcată la Ministerul de Externe leton
Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia a fost gazda unei recepţii comune a Ambasadelor Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei la Riga, cu prilejul semnării Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.
În cadrul evenimentului au ţinut discursuri cei trei ambasadori, precum şi secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei, Andrejs Pildegovics, care a felicitat ţările semnatare şi a accentuat că negocierea şi semnarea Acordului a avut drept scop îmbunătăţirea nivelului de trai în aceste state şi nu a fost direcţionat împotriva altor state terţe.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Letonia, deputaţi, reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, ONG-urilor locale, precum şi cele mai importante instituţii mass-media.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam