Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iulie 2014 | 11:33
Semnarea Acordurilor de Asociere serbată la Comisia Europeană de la Paris
Reprezentanţa Comisiei Europene de la Paris a fost gazda unui eveniment festiv cu prilejul semnării Acordurilor de Asociere dintre Republica Moldova, Georgia şi Ucraina cu Uniunea Europeană, anunţă Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză.
Şefii misiunilor Georgiei, Republicii Moldova şi Ucrainei au vorbit despre importanţa încheierii tratatului respectiv cu UE şi aspiraţiile statelor pe care le reprezintă de a adera într-un viitor previzibil la Uniunea Europeană. La rândul său, reprezentanţii Comisiei Europene din Franţa au apreciat eforturile celor trei state pe calea lor europeană şi au asigurat audienţa despre susţinerea acestora din partea UE şi pe viitor.

La eveniment au participat reprezentanţi ai mediului academic şi ai diasporei celor trei state din Franţa, precum şi şefii mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Franceză.

Evenimentul a finalizat cu o recepţie, în cadrul căreia au fost prezentate bucate şi băuturi naţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam