Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Ianuarie 2016 | 09:04
Semnarea convenţiei fiscale între Franţa şi Republica Moldova, discutată la Paris
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză, Lilian Moraru, a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Adunării Naţionale a Franţei, Danielle Auroi. La discuţie a participat şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Franţa-Moldova, Frédéric Reiss.
Subiectele abordate au vizat învestirea recentă a noului Guvern de la Chişinău, importanţa susţinerii partenerilor europeni privind buna implementare a Acordului de Asociere RM-UE, necesitatea reluării discuţiilor asupra semnării convenției fiscale între Franța și Republica Moldova şi valorificarea potenţialului francofon al ţării noastre.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam