Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2014 | 12:14
Serată culturală moldovenească la Londra
Moldovenii stabiliţi în Marea Britanie s-au întrunit recent în cadrul unui eveniment cultural-artistic petrecut sub genericul „Experience Moldova”.
Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Orchestra Fraţilor Ştefăneţ şi interpreta Geta Burlacu. Manifestaţia fost organizată în incinta prestigiosului Institut Regal din Marea Britanie.

La eveniment au participat în jur de 300 de persoane, printre care reprezentanți ai diferitor instituții naţionale britanice, membri ai corpului diplomatic, membri ai parlamentului, reprezentanţi ai cercului academic şi cultural, mass media, precum şi reprezentanţi ai diferitor companii private.

De asemenea, la manifestaţie au luat parte originari moldoveni stabiliţi în Marea Britanie.

Serata culturală a fost organizată cu suportul programului USAID CEED II, a mai multor instituţii naţionale şi cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova la Londra.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam