Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2016 | 11:20
Serată literară dedicată lui Mihai Eminescu, la Atena
Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă a organizat, împreună cu Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”, o serată literară dedicată celor 166 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, totodată marcând şi Ziua Naţională a Culturii.
Cu acest prilej, membrii comunității moldovenilor și grupul de copii „Mugurel” au pregătit un recital de poezie inspirat din creația lui Mihai Eminescu și au interpretat cântece pe versurile poetului. Svetlana Lisagor, președinta asociației, a trecut în revistă file din viața lui Mihai Eminescu.

La finele seratei literare, ambasadorul Moldovei în Grecia, Valentin Ciumac, a evidențiat activitățile de succes ale Ambasadei pe parcursul anului 2015 și a adus aprecieri invitaților pentru participarea activă la promovarea culturii și valorilor Republicii Moldova în Republica Elenă. Cu acest prilej, oficialul a înmânat diplome de excelență grupului de copii „Mugurel” și ansamblului de dansuri „Moldoveneasca” pentru prestația memorabilă pe care au avut-o la Târgului Internațional de Crăciun de la Atena.

Serata literară a fost primul eveniment comun al Ambasadei și al diasporei organizat în anul 2016, astfel fiind încurajate noi oportunități de comunicare cu tinerii moldoveni stabiliți în Grecia, motivându-i să învețe și să promoveze cu multă dedicație creația poeților și scriitorilor moldoveni, de rând cu dansurile și cântecele populare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam