Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2014 | 17:23
Servicii consulare mobile pentru moldovenii din regiunea Algarve din Portugalia
Un consilier din cadrul ambasadei Republicii Moldova de la Lisabona va pleca miercuri, 29 ianuarie, în oraşul Portimão, regiunea Algarve, pentru prestarea serviciilor consulare cetăţenilor moldoveni aflaţi în Portugalia.
Misiunea diplomatică a informează că la 29 ianuarie, consilierul Oleg Răilean, va efectua o deplasare în teritoriu pentru a acorda tot spectrul de servicii consulare. Astfel, moldovenii care solicită servicii mobile în ziua nominalizată, trebuie să efectueze obligatoriu o programare.

În acest mod, concetăţenii noştri sunt scutiţi de drumurile lungi şi obositoare, precum şi de cheltuielile suplimentare de călătorie.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului "Ambasada vine mai aproape de tine", implementat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Acesta are scopul de a asigura accesul cetăţenilor noştri aflaţi în străinătate la servicii consulare de calitate într-un mod operativ. Astfel, funcţionarii consulari se deplasează periodic în statele unde nu sunt misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, dar sunt cumulate cu cele existente în alte ţări, şi unde este înregistrat un număr mare de cetăţeni moldoveni ori în regiuni îndepărtate ale ţărilor cu suprafeţe mari.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam