Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2017 | 13:30
Silvia Solonari, moldoveanca care de 17 ani face naveta Chişinău – New York
Promovează cultura ţării noastre în afara graniţelor, iar când are ocazia să vorbească publicului internaţional despre Republica Moldova, îşi preia rolul de ambasadoare, astfel încât să prezinte o imagine pozitivă. Este vorba despre moldoveanca Silvia Solonari, cea care de 17 ani face naveta Chişinău – New York, pentru a implementa acasă ceea ce însuşeşte în Statele Unite ale Americii (SUA).
Acum 17 ani, Silvia Solonari a vizitat pentru prima dată SUA. Programul de studii privind politicele globale de la Universitatea Rogers a ajutat-o să înțeleagă mai bine lumea afacerilor și a comunicării.

Tânăra mărturisește că încă de atunci a rămas încântată de oportunitățile pe care le oferă această țară. „SUA a devenit pentru mine a doua casă, însă nu pot să spun că Statele Unite este casa mea, pentru că atunci când mă aflu în SUA am un dor nebun de Moldova, iar când mă întorc în Republica Moldova nu pot sta prea mult fără ca să mă întorc în SUA”, spune Silvia Solonari.

Deschide cu ușurință ușile, fapt ce o determină să ajungă la succes, iar toate aceste calități le-a însușit din adolescență. Așa cum pasiunea sa este să vadă tinerii de acasă implicați în diverse proiecte sociale și de dezvoltare a comunității, la Școala sustenabilității din Republica Moldova a facilitat transferul de cunoștințe în ceea ce privește gândirea antreprenorială.

Mai mult, acum doi ani, ea a înființat un start-up, iar o companie din New York i-a permis să obțină și o experiență de lucru în dezvoltarea unei afaceri on-line.

În ultimul timp este tot mai interesată să sprijine proiectele sociale din Moldova, iar cu acest scop a înființat „Fundația Solonari”. Își dorește să construiască o casă de copii, unde tinerii să poată avea acces la studii de calitate, pentru ca ulterior să se poate integra mai ușor în societate.

Pe lângă toate acestea, tânăra a absolvit programul de antreprenoriat pentru femei și este membră a Asociației Naționale pentru Femeile Profesioniste din SUA.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect urmăriți emisiunea „Moldovenii de Pretutindeni”.
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam