Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Aprilie 2014 | 19:30
Site-ul stagii.gov.md, oportunitate pentru angajatori şi studenţi
Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD), în colaborare cu Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) şi Asociaţia „Jeunes Moldaves” din Franţa a lansat pagina web stagii.gov.md a Programului de stagii în cadrul instituţiilor publice şi companiilor private din Republica Moldova. Acest program se adresează studenţilor şi absolvenţilor atât din ţară, cât şi de peste hotare.
Scopul programului este de a oferi posibilitate tinerilor să cunoască cum funcționează instituțiile publice şi companiile private din țară, să aplice cunoștințele şi abilitățile obținute în timpul studiilor, să vină cu noi abordări şi bune practici relevante pentru consolidarea capacităților acestor instituții.

Potrivit lui Victor Lutenco, şeful BRD, „stagiile constituie o oportunitate pentru tineri în integrarea lor pe piaţa muncii. Ele oferă posibilitatea angajatorilor de a beneficia de pe urma energiei și experienței studenților”. „Sunt foarte încrezător că acest program va aduce rezultate, căci la toate întâlnirile cu studenții, stagiile se regăseau printre solicitările lor de bază”, a specificat Victor Lutenco.

„Ideea de a organiza un asemenea program există de mai mult timp în diasporă și ne bucurăm că autoritățile statului au dat dovadă de deschidere în a colabora cu organizațiile diasporale pentru a transforma această inițiativă în realitate. Sper și sunt convins că programul va prinde aripi și se va bucura de succes în rândul tinerilor studenți”, spune Mircea-Ion Călugăru, vice-președinte al AMMB, student la Universitatea Warwick.

BRD, în conformitate cu misiunea sa, va asigura coordonarea şi comunicarea cu instituțiile statului pentru realizarea programului de stagiu. Totodată, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie şi Asociația „Jeunes Moldave” vor coordona şi comunica cu instituțiile private şi vor asigura informarea, promovarea şi vizibilitatea stagiului în rândul tinerilor din diasporă.

Până în prezent, pe pagina stagii.gov.md există în jur de 130 de oferte pentru stagii în cadrul instituțiilor publice și companiilor private din Republica Moldova.
Platforma stagii.gov.md a fost dezvoltată cu susținerea proiectului UE „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației in Republica Moldova”, se spune într-un comunicat al BRD.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam