Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2014 | 15:28
Situaţia post-electorală din Moldova, discutată în Parlamentul Estoniei
Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, a fost audiat în cadrul şedinţei Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Estoniei. Oficialul moldovean a dat curs invitaţiei, prezentând informaţii privind desfăşurarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi rezultatele acestora.
Reprezentantul diplomației moldovenești a făcut o scurtă prezentare a evoluţiei situației din țara noastră după desfăşurarea scrutinului parlamentar, apoi a răspuns la o serie de întrebări care au fost adresate de către membrii comisiei.

La şedinţă au participat majoritatea membrilor Comisiei, inclusiv Marianne Mikko, preşedintele Grupului parlamentar Estonia - Republica Moldova, şi Marko Mihkelson, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam