Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Octombrie 2014 | 15:23
Societatea moldovenilor din Germania – un deceniu de la fondare
Societatea moldovenilor din Germania împlineşte vineri, 10 octombrie, 10 ani de la fondare. Biroul pentru relaţii cu diaspora a expediat pentru conaţionali volume de poezii ale poetului basarabean, Grigore Vieru.
„Cele mai frumoase poezii ale poetului basarabean Grigore Vieru, adunate într-un volum de poezii bilingv român-german sunt în drum spre Berlin. Le-am pregătit pentru biblioteca Societății moldovenilor din Germania care mâine împlinește zece ani de la fondare”. Acesta este mesajul şefului BRD, Victor Lutenco, plasat pe un site de socializare.

Potrivit site-ului comuniunii, sarcina principală a asociației sunt de a promova coexistența între moldoveni și germani, schimbul cultural între cele două țări. Asociația se angajează să mențină prietenia între popoare și ordinea socială europeană. În acest scop sunt organizate întruniri care vin să informeze moldovenii cu privire la istoria, cultura și evoluțiile țării din care provin.

De asemenea, Societatea moldovenilor din Germania, organizează şi concerte cu artişti din Republica Moldova care evoluează pentru publicul german, promovând astfel imaginea ţării.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam