Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2014 | 09:33
Sofia: Ambasador moldovean a participat la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Alexandru Prigorschi, a participat la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial, precum şi la depunerea de flori în onoarea celor căzuţi. Invitaţii de onoare au fost preşedintele Republicii Bulgaria, E.S. Rosen Plevneliev, şi Alteţa Sa Regală Prinţul Eduard, Duce de Kent, care este şi preşedinte al Comisiei pentru Mormintele de Război al Commonwealth-ului.
Ceremonia a inclus adresări ale oaspeţilor de onoare, un recital de poezii din partea reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Sofia şi onoruri militare. Cimitirul Mormintelor de Război al Commonwealth-ului constă din 200 cavouri, 160 dintre care aparţin ostaşilor Commonwealth-ului.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Sofia şi s-a desfăşurat la Cimitirul Mormintelor de Război al Commonwealth-ului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam