Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Februarie 2017 | 16:46
Soprana Natalia Tanasiiciuc despre experienţa în Norvegia: Scandinavii sunt un public rezervat
Tânăra soprană Natalia Tanasiiciuc este una dintre persoanele care ne duce faima ţării peste hotare. Cântă pe cele mai importante scene ale lumii şi este solista Teatrului de Operă din Oslo, Norvegia, unde trăieşte în prezent. Despre activitatea ei şi planurile de viitor artista a povestit la emisiunea „Cine vine la noi?”.
Dragostea pentru muzică este înnăscută, spune ea, dar se dezvoltă și se accentuează în timp odată cu munca asupra ei. Participă la multe concursuri și are multe premii, iar pe lângă asta dobândește experiență, asta fiind un lucru foarte prețios.

Legătura cu Norvegia durează de trei ani. A avut niște audiții, a fost acceptată peste șase luni și după asta a urmat un an de colaborare cu Teatrul de Operă din Oslo și doi în calitate de solist invitat. A fost provocator să-și schimbe casa, să fie departe de cei dragi, dar spune că este benefic pentru minte și corp, mai ales că la anul urmează să se mute în Elveția.

Publicul din Norvegia este mai rezervat, greu de convins, dar când se lasă convins este cel mai cald public pe care îl poate avea un artist. Scandinavii sunt foarte receptivi la ce faci în scenă, însă trebuie să te dedici în totalitate, lucru pe care Natalia îl face cu toată conștiinciozitatea.

În prezent este acasă, dar nu a venit doar să se odihnească. Pe 15 februarie, la Sala cu Orgă, ea va susține un recital vocal pentru oamenii cu sufletul deschis muzicii clasice. Spune că sunt invitați toți cu mare drag la concertul ce va marca, în același timp, 25 de ani pe care i-a împlinit vara trecută.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam