Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Noiembrie 2015 | 11:18
Spectacol în memoria interpretei Mariei Tănase, la Torino
Comunitatea moldovenilor din Italia este invitată la un concert de zile mari la Torino, în memoria „reginei cântecului românesc”, Maria Tănase.
În cadrul spectacolului cu genericul „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu” vor evolua Zinaida Bolboceanu, Zorina Bălan, Sergiu Diaconu (cobză) şi Vitalie Grib (vioară). De asemenea, publicul va putea audia  melodii în interpretarea artiștilor locali și să admire prestația grupurilor de dansatori „Datina” și „Hora Basarabiei”.

„Se spune că în Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase”, spun organizatorii.

Evenimentul va avea loc duminică, 15 noiembrie, la teatrului San Giuseppe din Torino.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam