Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 August 2015 | 17:03
Spectacol montat de artişti moldoveni, jucat peste Prut
În cadrul Festivalului de teatru independent „Undercloud” din capitala României, se joacă, primul spectacol din secţiunea „Focus Moldova“ – „Nekrotitanium“. Evenimentul are loc luni, 24 august, pe scena Sălii „Horia Bernea” din Bucureşti, informează evz.ro.
Montat în regia Luminiței Țîcu, spectacolul este bazat pe romanul cu același titlu și scris de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș. „Nekrotitanium“ este o combinație între violență, sarcasm, prostie, moldovenism, răutate și alte caracteristici ale mioriticilor.

Spectacolul a fost nominalizat în 2013, de către juriul UNITEM de la Chișinău, pentru acest rol, pentru cel mai bun actor al anului. Monodrama este o piesă marca „Planeta Moldova“.

În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din „Focus Moldova: „Sex & Perestroika“ în regia Luminiței Țîcu, marți, 25 august, și miercuri, 26 august -„BASH/Piesele zilelor din urmă“, în regia lui Mihai Fusu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam