Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Decembrie 2014 | 16:18
Spiritul Crăciunului adus bătrânilor din Varşovia de către reprezentanţii Ambasadei Moldovei din Polonia
Reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova în Polonia, în ajunul sărbătorilor de iarnă, au organizat o serată dedicată Republicii Moldova pentru bătrânii din Casa de asistenţă socială „Syrena” din Varşovia.
În cadrul întâlnirii, bătrânii au avut ocazia să cunoască cultura și tradițiile strămoșești, precum și să guste din vinurile și dulciurile moldovenești. Cu această ocazie a fost organizată o expoziție de fotografii a celor mai pitorești locuri din Moldova și o prezentare a prosoapelor moldovenești.

Astfel de evenimente de caritate au mai fost organizate de către Ambasada Republicii Moldova în Polonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam