Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2014 | 12:14
Sportivul Ion Lazarenco din Irlanda îşi ajută semenii de acasă
Sportivul moldovean, Ion Lazarenco, stabilit de mai mulţi ani în Irlanda, continuă să-şi ajute semenii nevoiaşi de acasă. Împreună cu irlandezii şi moldovenii din diasporă, el a colectat daruri şi le-a adus în Moldova, informează Mesager.
În preajma sărbătorilor de iarnă, moldoveanul stabilit în Irlanda a venit cu daruri pentru vârstnici şi familii nevoiaşe din satele Brăviceni şi Susleni raionul Orhei.

Bărbatul a venit în ajutorul unei femei care suferă de paralizie cerebrală. Femeia rămasă singură, după ce unicul fiu a plecat de mai mulţi ani în Italia, a fost internată la Centrul de Plasament din Susleni, Orhei. Pentru a-i alina durerile şi singurătatea, sportivul Ion Lazarenco i-a adus în dar un televizor, un pat special, dar şi alte obiecte de primă necesitate.

Şi viaţa Ludmilei va fi mai ușoară grație lui Ion Lazarenco. El i-a donat femeii un cărucior cu rotile.

Ion Lazarenco spune că a colectat aceste ajutoare împreună cu irlandezii şi moldovenii din diasporă cu scopul de  a face un viitor mai bun copiilor şi o viaţă mai uşoară bătrânilor.

Mai multe detalii aflați din reportajul Mesager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam