Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Martie 2018 | 18:16
Standul Moldovei pentru ProWein Düsseldorf, inspirat din covoarele moldoveneşti
Moldova a creat un stand memorabil pentru participarea la ProWein Düsseldorf 2018 - cea mai importantă expoziţie de vinuri din lume, acesta fiind inspirat din covoarele tradiţionale moldoveneşti, relatează Mesager.
Circa 6 000 de companii din toată lumea participă anual la eveniment. În așa o concurență este greu să te evidențiezi, dar Moldova a făcut-o.

Stand-ul inspirat din covoarele moldovenești, care au fost incluse de UNESCO pe lista sa de patrimoniu cultural imaterial, evidențiază talentele umane și meșteșugăritul în vinificație.

12 artiști au muncit circa 2500 de ore pentru a crea tapiseria unică. Pentru aceasta au fost folosite 50 de kg de lână, 500 de ace și sute de mii de împunsături.

Au fost brodați peste 130 de metri pătrați de pânză pentru a ilustra o gamă largă de ornamente tradiționale.

Expoziţia se va desfăşura în perioada 18-20 martie curent în Germania.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam