Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Martie 2018 | 14:24
Start înscrierilor la Programul DOR 2018
Copiii şi tinerii din diasporă, cât şi cei din Republica Moldova, se pot înregistra, începând de astăzi, 15 martie şi până pe 15 mai, la cea de-a VI-a ediţie a Programului guvernamental DOR – Diasporă * Origini * Reveniri, informează Biroul relaţii cu diaspor (BRD).
Programul DOR se va desfășura în perioada 20-28 august curent, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara de origine.

Pentru a participa la DOR 2018, candidații trebuie să întrunească anumite condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani, să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel intermediar).

Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Cei interesați vor completa on-line formularul de participare, anexând copia pașaportului. La fel ca și în anul precedent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la programul DOR.

În acest an, participanții la DOR vor avea parte de un program divers cu activități noi și surprize pe măsura așteptărilor. Pe parcursul a șapte zile, copiii de la DOR vor fi încadrați în multiple activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite oficiale și culturale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv.

Spre deosebire de copiii din diasporă cei din Republica Moldova vor fi admiși la DOR 2018 în baza unui concurs, conform căruia aceștia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația într-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).

Participarea la Programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova.

Până în prezent, la Programul DOR au participat peste 500 de copii din 15 țări, inclusiv Republica Moldova.
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam