Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Octombrie 2014 | 11:08
Stela Stângaci, primul ambasador al Moldovei acreditat pe lângă Ordinul Suveran de Malta
Stela Stîngaci a prezentat marţi, 14 octombrie, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran de Malta, Alteţei Sale Eminentisime Fra' Matthew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
În cadrul Audienței Oficiale cu Alteța Sa Fra' Matthew Festing, ambasadorul Stela Stîngaci a adus mulțumiri pentru asistența oferită și promovarea pe parcursul anilor a mai multor inițiative de caritate, exprimând interesul autorităților moldovenești pentru dezvoltarea, în continuare, a relațiilor cu Ordinul Suveran de Malta și realizarea unor noi proiecte sociale. De asemenea, oficialul a făcut referire la parcursul european al Republicii Moldova, evocând rolul Ordinului de Malta în promovarea valorilor creștine și europene.

La rândul său, Alteța Sa Fra' Matthew Festing a menționat că decizia autorităților moldovenești de a acredita un Ambasador pe lângă Ordinul Suveran de Malta deschide un nou capitol în relațiile dintre părți și a confirmat disponibilitatea Ordinului de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu țara noastră, în special, în domeniile social și umanitar.

Totodată, a fost exprimată încrederea că integrarea europeană a Republicii Moldova este o cale sigură spre stabilitate și prosperitate, iar implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va deschide noi perspective pentru Republica Moldova.

Stela Stîngaci este primul ambasador al Republicii Moldova acreditat pe lângă Ordinul Suveran de Malta.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam