Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Mai 2016 | 17:19
Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova
Un oraş al calităţii vieţii, verde, cu sute de atracţii turistice. Numit şi Veneţia Nordului, Stockholm-ul cucereşte prin îmbinarea perfectă a clasicului cu modernitatea. A cucerit şi moldoveni, iar mulţi dintre ei, vrăjiţi de măreţia oraşului, decid să-şi unească destinul cu capitala Nordului practic pentru totdeauna, relatează Moldova 1.
Acum şase ani, Otilia Tarlapan a acceptat provocarea de a se muta în oraşul Nordului. S-a născut în Republica Moldova, a locuit la Cluj, după care a ales să-şi unească destinul cu Suedia. Este un om de artă, pictează cel mai des natura, or în Stockholm, cu siguranţă ai ce picta.

Deşi Stockholm-ul este unul unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa, Otilia Tarlapan spune că nu face bani din pictură. „Nu mi-am pus ca scop să fac bani, mi-am ales o profesie care să-mi permită să pictez în timpul liber. Eu lucrez în școală și aceste două activități se completează reciproc”, spune pictorița.

Unul dintre locurile preferate ale Otiliei Tarlapan este Gamla Stan, centrul istoric al oraşului.

Pentru suedezi, fiecare minut costă, aşa că toate activităţile sunt bine puse la punct. Totuşi, pentru oamenii de artă, timpul parcă se opreşte în loc.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam